Formgivare

Bitte Stenström
Bitte Stenström designar mönster för textil och andra produkter. Hennes verksamhet är sen några år tillbaka flyttad från Stockholm till Öland där hon nu bor. Kontrasten mellan storstadsmiljöer och det lugna livet på landsbygden, London och Tokyo och alla former i naturen, resor liksom möten mellan människor inspirerar. Allt runt omkring som ger oändliga möjligheter till mönster.
Emma Anderberg
Emma Anderberg är en formgivare bosatt i Malmö. Efter flera år som grafisk formgivare arbetar Emma sedan 2010 som frilansande formgivare med illustrationer och mönsterformgivning av alla de slag, både till egen produktion och på uppdrag av olika producenter. Emmas mönster landar ofta som färgstarka accenter på väggen eller i soffan i Skandinaviska hem. Inspirationen till mönster och motiv hämtas ofta från den svenska naturen och trädgården.
Designstudio Björkforth
Designstudio Björkforth är Pia O.Björklund och Magnus Forthmeiier. Pia och Magnus är utbildade inom modedesign på Textilhögskolan i Borås och har i många år arbetat med design av stickat, sportkläder och mode. 1997 bestämde de sig för att öppna eget och skapade designstudio Björkforth. Designstudio Björkforth förser i huvudsak svenska och internationella textil- och tapetföretag med mönsterdesign. Vid sidan av designstudion gör de också sin egen kollektion ”rotor” som är en inredingskollektion med keramik, textil och träprodukter.
Björn Nilsson
Björn Nilsson är en designer med över 30 års erfarenhet av designframtagning. Har arbetat både som anställd Designcef och frilans. I dag driver han Designföretaget Svenska idébyrån AB där han går in som konsult och hjälper producerande bolag med design och kollektionsframtagning.
Isabelle Norman Sällström
Isa är en frilansande formgivare, mönsterskapare och illustratör från Piteå. Hon ritar helst sittandes vid köksbordet på stugan med blickan fäst vid horisonten. Hennes stil brukar beskrivas som lekfull, humoristisk och med en retrovibb. Hennes favoritobjekt är ansikten och människor, gärna med gummiarmar, jätteögon och oproportionerliga drag. Inspiration hittar hon i bra musik, god mat och från sönernas fantasifulla teckningar.
Helene Ekblom
Jag har haft min egen studio sedan 2013 med fokus på mönsterdesign. Mina mönster baseras på mina egna skisser och teckningar. Jag är noggrann med att behålla uttrycket från min hand i det slutgiltiga resultatet och varje mönster blir unikt med en egen karaktär.

Inspirationen kommer ofta från naturen och mitt vardagsliv. Jag använder mig av alla typer av medier, från poetiska akvarellfärger till pappersklipp och fotografier. En ny färg eller ett nytt material kan starta en hel kedja av idéer och jag skapar mina mönster i ateljén i Majorna i Göteborg.

Linda Sjunnesson
Textildesigner med både händer och fötter långt ner i den skånska jorden. Min stora skapandeprocess handlar just nu om att bygga upp min trädgård från grunden med både blommor, örter träd och grönsaker, för att kunna leva hållbart och ha en stor inspirationskälla året runt att ösa ur när jag skapar mönster. Mina mönster vill jag ska vara lika hållbar som min trädgård. Det är i naturen jag alltid hämtar min inspiration, både de avskalade grafiska trycken och de mer arbetade flerfärgade mönsterna. Allt arbetas och målas alltid för hand och får växa fram i sakta takt.
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro