Formgivare

Lina Schnaufer
Lina Schnaufer är verksam illustratör och mönsterformgivare med utbildning från HDK. Sedan 2017 driver hon sitt eget företag med bas i Göteborg och jobbar med illustration och formgivning i allt från tapet till barnboksillustration. För Lina är mönsterrapporten magi och hon dras ofta till det lekfulla och det oväntade; perspektivet, linjen eller färgen. I hennes alster kan du hitta den välbekanta floran och de organiska formerna – men med en tvist.
Isabelle Norman Sällström
Isa är en frilansande formgivare, mönsterskapare och illustratör från Piteå. Hon ritar helst sittandes vid köksbordet på stugan med blickan fäst vid horisonten. Hennes stil brukar beskrivas som lekfull, humoristisk och med en retrovibb. Hennes favoritobjekt är ansikten och människor, gärna med gummiarmar, jätteögon och oproportionerliga drag. Inspiration hittar hon i bra musik, god mat och från sönernas fantasifulla teckningar.
Designstudio Björkforth
Designstudio Björkforth är Pia O.Björklund och Magnus Forthmeiier. Pia och Magnus är utbildade inom modedesign på Textilhögskolan i Borås och har i många år arbetat med design av stickat, sportkläder och mode. 1997 bestämde de sig för att öppna eget och skapade designstudio Björkforth. Designstudio Björkforth förser i huvudsak svenska och internationella textil- och tapetföretag med mönsterdesign. Vid sidan av designstudion gör de också sin egen kollektion ”rotor” som är en inredingskollektion med keramik, textil och träprodukter.
Björn Nilsson
Björn Nilsson är en designer med över 30 års erfarenhet av designframtagning. Har arbetat både som anställd Designcef och frilans. I dag driver han Designföretaget Svenska idébyrån AB där han går in som konsult och hjälper producerande bolag med design och kollektionsframtagning.
Helene Ekblom
Jag har haft min egen studio sedan 2013 med fokus på mönsterdesign. Mina mönster baseras på mina egna skisser och teckningar. Jag är noggrann med att behålla uttrycket från min hand i det slutgiltiga resultatet och varje mönster blir unikt med en egen karaktär.

Inspirationen kommer ofta från naturen och mitt vardagsliv. Jag använder mig av alla typer av medier, från poetiska akvarellfärger till pappersklipp och fotografier. En ny färg eller ett nytt material kan starta en hel kedja av idéer och jag skapar mina mönster i ateljén i Majorna i Göteborg.

Emma Hagman
Emma Hagman är mönsterformgivare och illustratör från Finland, utbildad i Paris. Hon arbetar sedan 2010 för mönsterdesignbyrån Studio Kelkka, som hon grundat tillsammans med några andra finländska formgivare. Emmas stil är modern skandinavisk, ofta med vibbar av finländsk retrodesign. Hennes mönster är lekfulla, färggranna och grafiskt enkla. Emma börjar alltid ett mönster med att rita eller måla för hand. På så vis får mönstret mer liv, tack vare spontana rörelser och intressanta ”misstag”. Inspiration får hon från livet på landet, skärgården och sin egen trädgård. Emma är även utbildad fotograf och får mycket inspiration av att gå nära inpå naturen och se den genom en macrolins.
Bitte Stenström
Bitte Stenström designar mönster för textil och andra produkter. Hennes verksamhet är sen några år tillbaka flyttad från Stockholm till Öland där hon nu bor. Kontrasten mellan storstadsmiljöer och det lugna livet på landsbygden, London och Tokyo och alla former i naturen, resor liksom möten mellan människor inspirerar. Allt runt omkring som ger oändliga möjligheter till mönster.
Cecilia Pettersson
Cecilia Pettersson bor och är verksam i Göteborg. Sedan examen från HDK 2009 arbetar Cecilia med olika typer av frilansuppdrag med fokus på teckning och mönster. De flesta mönstren börjar med penna och papper eftersom linjen, detaljerna och formen är det som driver arbetet framåt. Motiven är ofta hämtade från naturen men befinner sig i gränslandet mellan verklighet och fantasi. Ett växande, en form, eller en rytm sätter igång fantasin och sedan när det blir mönster växer det och fyller upp ytor.

Mönstret birds kom till under ett hundra dagars projekt jag genomförde våren 2021. Jag tänkte på flyttfåglar och hur de flyger i klungor, i formationer. Bladen som fåglarna är tecknade av har hängt med mig under mer än 10 år, de är ett återkommande formelement i mitt tecknande.

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro